keskiviikko 1. tammikuuta 2014

hifistelyä tunnarilla

Treeni vuosi 2014 keskittyy ennen kaikkea oikeaan tunnetilaan, oikeaan asenteeseen ja saumattomaan yhteistyöhön mutta myös itsenäiseen suorittamiseen. Tähän ajatukseen pohjaten aloin miettiä tunnaria ja sitä miten aioin sen opettaa pennulleni. 

Tunnari on ollut todella suuri kompastus kivi vanhemmalle bortsulleni, en halua että näin käy pennun kanssa. Itse koen että vanhemman koiran tunnarit ovat epäonnistuneet usein väärän tunnetilan vuoksi. Koira on liian kiihtynyt eikä kykene keskittyneeseen suoritukseen ja haisteluun. Ja mikä koiraani kiihdyttää on ajatus noudosta ja monesta noudettavasta esineestä...

1. Pitää lähteä liikkeelle siis ajatuksesta johon liittyy vain nenä ja sen käyttö. HUOM! TÄSSÄ HARJOITUKSESSA EI VIELÄ OLE OMAA KAPULAA OLLENKAAN EIKÄ KOIRA SAA OTTAA MITÄÄN KAPULAA SUUHUNSA!
- asettele kapulat joko sekaisin tai riviin sillä ei ole väliä, heitä sekaan kourallinen nameja ja mene koirasi kanssa etsimään namit kapuloiden joukosta Itse pidin pennun remmissä jotta voin tarvittaessa ohjata koiraa, vältä kuitenkin viimeiseen asti puuttumasta. Aluksi laittaisin niin paljon nameja että koira todella rauhoittuu kapuloille.
- kun koira menee kapuloilla tai jo sinne mennessään oikeaan tilaan kohtuullisen nopeasti on aika edetä seuraavalle askeleelle. Seuraava pykälä on se että kapulat ovat jonossa ohjaajasta poispäin ja jokaisessa välissä on yksi makupala. Mennään taas remmissä kapuloille haistellaan ja etsitään namit väleistä. Koira ei saa haahuilla ees taas vaan sen pitää edetä suoraviivaisesti kupulalta toiselle. Takaisin ei saa palata. Jos nami jää syömättä niin se sitten jää.. Koira skarppaa varmasti seuraavalla kierroksella.

- koira tottuu olemaan välittämättä vääristä kapuloita
- koira oppii että kapuloilla kuuluu haistella
- koira oppii etenemään kapuloilla oikein eikä sahaamaan ees taas.


Kapula harjoituksen ohella tekisin perinteistä 1kapulan piilotusta sekä kapulan käsittely harjoituksia.


Jatketaan tunnari hifistelyä huomenna :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti