lauantai 10. tammikuuta 2015

uusien liikkeiden pohdintaa osa1: merkki, merkitön merkki, merkin kierto...

Niinkuin jokainen tokoharrastaja on jo varmasti huomannut mistä tällä hetkellä nettipalstoilla kohistaan.. mistäpä muustakaan kuin elokuussa 2015 voimaan tulevista uusista säännöistä.

Kennelliitto on julkaissut:
säännöt
koeohje
suoritus ja arvostelu ohjeet


Itseäni on eniten viime päivinä pohdituttanut evl:n monet erillaiset liikkeet joissa koiraa lähetetään poispäin ohjaajasta.

En ole nuoremman beeceeni kanssa vielä ehtinyt harjoitella juurikaan voi/evl liikkeitä ja oikeastaan olen asiasta tällä hetkellä melkotyytyväinen. Ei ole pohjalla monia toistoja merkkiä tms.

Muutama ajatus aiheesta merkki, merkitön merkki, merkin kierto...

MERKKI
Merkki tulee vastaan sellaisena kuin se on totuttu näkemään enää vain ohjatussa noudossa (tai niin ainakin luulemme nuutin päivään asti..). En aio opettaa koiralleni varsinaisesti merkkiä enää niinkuin olen sen vanhemmalle koiralleni opettanut vaan aioin opettaa eteen menon joka kestää runsaasti häiriötä sekä varman ja nopean pysäytyksen.

MERKITÖN MERKKI
Tulee vastaan evl:n ruudussa jossa merkin paikalla ei olekkaan enää merkkiä vaan tyhjä paikka jonne koira pitäisi pysäyttää. Tähän aion käyttää samaa taktiikkaa kuin yllä. Suora, nopea ja varmas stoppinen eteenmeno.

MERKIN KIERTO
Tulee vastaan jo avoimessa luokassa uudessa liikkeessä Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon ja sitten evl:ssä uudessa liikkeessä Merkin kiertäminen, pysähtyminen ja ohjattu noutaminen
esteen yli hypäten.  Kiertämistä olemmekin jo tehneet kun on harjoiteltu luoksetulon stoppeja ja siihen ei muutoksia tarvtse tehdä. Isompana pään vaivana varmasti tulee olemaan kuunteleminen mihin asentoon sitä pitikään jäädä... Niin ja hei pohdein myös sitä että opetan varmasti kiertämisen molempiin suuntiin jotta koira olisi aina oikeaan suuntaan menossa ja minimoisi näin väärä kapulan/hypyn lukitsemista.


1 kommentti:

  1. Thanks for sharing this very interesting post with us. We love stopping by your blog for the informative posts you share. Have a wonderful rest of your weekend and we hope you are staying safe.
    World of Animals

    VastaaPoista