keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Seuraamista askel askeleelta osa1

Kuka jaksaa odottaa videota kun on hyvä kirjoitus vaihde päällä.. lataillaan niitä filmejä sitten myöhemmin!

Ensimmäinen askel
Aloittelevan koiran kanssa satsaan paljon perusasentoon ja sen harjoitteluun ennen kuin teen yhtään askelta suuntaan taikka toiseen. Mielestäni koiran tulisi osata perusasento ilman käsiapua ennen kuin siirrytään seuraavaan vaiheeseen seuraamisessa joka tapahtuu ohjaajan vasemmalla puolella. Opetan perusasentoon tulon usein ihan perinteisesti namilla houkuttelemalla. Tapa on varsin kelvollinen jos vain itse malttaa alkaa häivyttää kättä ja jättää makupalan pois kädestä tarpeeksi ajoissa ennen kuin koira jumittuu näihin apuihin.

Toinen askel
Toinen askel seuraamisen harjoitteluun otetaan aikalailla yhtä aikaisesti perusasento treenien kanssa ja sen tarkoituksena on harjoitella pelkkää kontaktia liikkuen. Minä, pentu ja naksutin peruuttelemme pennun ruuan kanssa sinne tänne ja vähän tuonne kontaktia toisiimme pitäen. Eli pentu on minun edessä, minä peruutan ja palkkaan siitä kun pentu pitää kontaktin liikkuessamme. Teen tätä paljon eri temmoilla ja suuntaa vaihdellen. Pääasia on iloinen koira joka pitää kontaktia ohjaajaan.

Tässä asennossa on myös helppo nähdä koiran asenne tekemiseen kun näkee hännän ja kaikki. Ei tule siis vahingossakaan palkattua väärästä tilasta mitä helposti tapahtuu sivulla kun ei nää koiran häntää yms.2 kommenttia:

  1. Nii kummalla puolella? Ja pitääkö käskyt olla englanniksi?

    VastaaPoista
  2. Seuraaminen tapahtuu tokossa aina vasemmalla puolella. Rallytokossa koira seuraa sekä vasemmalla että oikealla puolella. Käskyt voivat olla ihan millä tahansa kielellä sillä ei ole merkitystä.

    VastaaPoista