sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kaukokäskyt, kaukot, kauko-ohjaus, kaukkarit...

Kaukot ovat ehkä yksi mielenkiintoisimmista liikkeistä opettaa koiralle. Ne sisältävät niin monta pikku juttua ja valtavan määrän koiran kehon hallintaa.

Sitä ei ehkä tule ajatelleeksi, mutta meidän mielestämme niin yksinkertainen asia kuin asentojen vaihto saattaa olla koiralle vaikeaa, varsinkin kun ne on tehtävä paikoillaan liikuttelematta yhtä jalkaparia yhtään mihinkään

Tässä pentuni 7kk harjoittelee kaukojen tekniikka:

Päädyin opettamaan istu-seiso vaihdon pompun kautta että sain koiran tajuamaan paremmin sen missä painon pitää olla jotta voi palata sinne helpommin takaisin. Tarkoitus on kuitenkin päästä eroon pompusta koska minusta se eroaa liikaa muista vaihdoista. Tahdon kaukoista mahdollisimman yhtenäiset ja siistit.

Takajalat paikoillaan tekniikka on taas valittu ihan sen perusteella että se tuntui olevan koiralle luontaisempi ja se taitaa edelleen olla se yleisempi vaihtoehto kisakentillä.

Nyt pentua opettaessani olen vasta tajunnut sen miten suuren osan kaukoissa näyttelee se miten hyvin koira hallitsee kroppansa. Koirien on paljon helpompi tehdä nopeita vaihtoja, ne saattavat jopa niiden avulla peittää lihasjumeja/kipuja. Hallitut liikkeet ovat paljon hankalampia... mietippä vaikka itseäsi tekemässä hallittuja vatsalihas liikkeitä? paljon helpompihan siinä on rempoa nopeita sutasuja ;)

Jos siis tuskailet kaukojen kanssa mieti hetki onko sinun koirasi syvälihaksisto siinä kunnossa että se pystyy tekemään kauniit ja siistit vahdot?

2 kommenttia:

  1. Mitenköhän tuota syvää lihaksistoa kannattaisi harjoittaa. Olisiko esim. jotain liikkeitä tai jotain muuta millä syviä lihaksia saisi parempaan kuntoon? Ja kiitos, tästä oli paljon apua, kun omalleni olen alkamassa kaukoja opettamaan...

    VastaaPoista
  2. suosittelen lämpimästi doboa :) se on ainakin omia koiriani auttanut kehon hallinnassa ihan valtavasti!

    VastaaPoista