lauantai 28. joulukuuta 2013

toive: Mitä pentusi osaa? Arki

Monet ovat laittaneet viestiä ja kyselleet mitä opetan pennulle ja mitä minun pentuni jo osaa ja missä vaiheessa kokoan liikkeitä... Aloitetaan alusta ja huomenna jos vain suinkin ehdin kirjoittelen siitä mitä R todella jo osaa.

Panostan pentuaikana kaikista eniten kontaktiin ja hyvään suhteeseen, toiseksi eniten arki käytökseen ja vasta kolmantena tulevat kaikki harrastuksiin pohjustavat taidot. Pentuni täytti juuri 5kk ja ei osaa vielä juuri mitään. Monet tuttavistani ovat olleet yllättyneitä siitä että pentu ei vielä osaa tunnaria tai seuraamista saati luoksetuloa kokonaisuudessaan.. Minä kysyn miksi ihmeessä sen pitäisi osata?

Kontakti, motivaatio, suhde
Niinkuin aiemmin olenkin jo kertonut pentuni ruokailusta joka tapahtuu pääasiassa edelleen pelkästään kädestä syöttäen. Tämä on työ jota teen päivittäin kontaktin ja työmotivaation kasvattamisen vuoksi. Suosittelen sitä lämpimästi kainelaisille koirille!

Leluilla leikimme yhdessä päivittäin. Pennulla on joitain leluja itsellään mutta pääasiassa leikki tapahtuu vain minun kanssani. Lauman toiseten koirien kanssa pentu leikkii jonkin verran mutta vain ulkona.

Käyn jonkiverran pennun kanssa kahdestaan paikoissa ja lenkillä. Tällä koitan varmistaa sen että pentu leimaantuu minuun eikä toisiin koiriini.

Arki
Arjessa pentuni on ollut kohtuullisen helppo. Meillä on jonkin verran sääntöjä koirilla ihan senkin vuoksi että meillä on pieni lapsi. Säännöt ovat olleet pennulla samat kuin aikuisillakin koirilla ihan ensimmäisestä päivästä lähtien ja niistä ei lipsuta..
-odotetaan ruokaa jos illalla on jotain syötävää jäänyt jäljelle lenkeiltä/treeneistä.
-ei rynnitä ovista ilman lupaa.
-maltetaan olla ottamatta lapsen kädestä.
-luoksetulo ja lähellä pysyminen lenkillä.
-takaluukussa odottaminen, ei hypätäpois ilman lupaa.
-yksinolo.
-remmissä kulkeminen.
-huonekaluille ei ole lupa mennä.
jne jne..
1 kommentti:

  1. Hei mitä mieltä olet kannattaako pennulle jättää leluja koko päiväksi lattialle vai niin että aina tiettynä hetkenä leikitään yhdessä, heitellään tms? :)

    VastaaPoista