keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Luoksetulon/noudon loppuasennon treenaaminen kiertämisen kautta

Aikaisemmin oli puhetta kiertämisestä ja sen hyödyllisyydestä eri liikkeissä. Tässä esimerkkinä luoksetulo ja sitä kautta myös noudon loppu asento.

1. lähetä koira kiertämään kohdetta
2. kun koira on tulossa takaisin anna luoksetulo käsky.
3. auta tarvittaessa koiraa oikeaan asentoon.

Tällä tavalla saa helposti harjoiteltua loppuasentoa vauhdista eikä tarvitse aina ottaa paikalla istumista alkuun. Saa siis tehtyä useamman toiston nopeasti peräkkäin kun ei tarvitse itse kävellä edestakaisin.

Samaa voi tehdä myös noudon luovutuksen kanssa. Silloin lähetetään koira kiertämään kohdetta kapula suussa. Tämä vahvistaa myös kapulan kantamista ja saattaa auttaa koiria joilla on taipumusta kiihtyä liikaa kapulan heittämisestä keskittymään enemmän hyvään otteeseen kuin kapulan kanssa räpeltämiseen.

1 kommentti:

  1. Meillä on niin että koira tulee suoraan sivulle (ei siis kiertämällä) ja meillä on sellainen ongelma, että koira tulee luokse kapula suussa, mutta sitten kun pitäisi mennä sivulle niin kapula putoaa maahan.

    Mikä tähän mahtaisi auttaa? Olen treenannut tätä niin noutokapulalla kuin kepeilläkin mutta se ei vaan mene jakeluun että kapulaa pitäisi pitää suussa samalla kun mennään sivulle.

    VastaaPoista